Начин на приготвяне
При месото от пилешко филе пържолите стават сухи, предимството на пържолата от бут е, че не е толкова сухо самото месо. Но това е въпрос на предпочитание.
Вземаме си бутчета и ги обезкостяваме.
След като сме готови, с нож си правим прорези на места.
Начукваме леко, така че да се получи равномерна дебелина.
Можем да начукаме в плик или между два пласта фолио.
Смесваме си всички подправки и ги разбъркваме.
Поставяме ги в плик, при тях слагаме и пържолите и разклащаме добре с ръка.
Завързваме плика и прибираме в хладилник за един ден или до вечерта, когато ще приготвяме.
Подготвяме оребрения тиган, като поставяме на котлона и изчакваме да се загрее много добре и след това ги поставяме.
Пържолите изпичаме първо от страната с кожата и когато са готови обръщаме на другата страна.
Печените пържоли от пилешки бутчета на оребрен тиган са готови.
Коментари