Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пържоли»Печени пържоли от пилешки бутчета на оребрен тиган

Печени пържоли от пилешки бутчета на оребрен тиган

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Печени пържоли от пилешки бутчета на оребрен тиган
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
20/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2
"Поднесете печените пилешки пържоли с подходяща салата или друга гарнитура по избор"

Необходими Продукти

  • пилешки пържоли - 1 кг
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • чесън - 3 скилидки по желание (пресован)
  • майорана
  • соев сос
  • зехтин
  • захар - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

При месото от пилешко филе пържолите стават сухи, предимството на пържолата от бут е, че не е толкова сухо самото месо. Но това е въпрос на предпочитание.

Вземаме си бутчета и ги обезкостяваме.

След като сме готови, с нож си правим прорези на места.

Начукваме леко, така че да се получи равномерна дебелина.

Можем да начукаме в плик или между два пласта фолио.

Смесваме си всички подправки и ги разбъркваме.

Поставяме ги в плик, при тях слагаме и пържолите и разклащаме добре с ръка.

Завързваме плика и прибираме в хладилник за един ден или до вечерта, когато ще приготвяме.

Подготвяме оребрения тиган, като поставяме на котлона и изчакваме да се загрее много добре и след това ги поставяме.

Пържолите изпичаме първо от страната с кожата и когато са готови обръщаме на другата страна.

Печените пържоли от пилешки бутчета на оребрен тиган са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: