Начин на приготвяне
Първото, което правим, е да почистим ципурата от вътрешностите, като оставяме главата.
След това си приготвяме марината, в която рибата трябва да престои час-два.
А за да приготвим самата марината, наситняваме чесъна.
Можем и да ползваме хаванче и да го счукаме.
Смесваме останалите продукти за маринатата за риба, като ги разбъркваме много хубаво.
С готовата марината поливаме ципурата отвътре и отвън много добре.
Оставяме я в хладилника за час-два.
След като е готова, загряваме оребрения тиган, като съвсем леко мажем със зехтин или олио.
Поставяме рибата от едната страна, печем, след което обръщаме.
Сервираме готовата Ципура на оребрен тиган с традиционна гарнитура за риба.
Коментари