Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Ципура на оребрен тиган

Ципура на оребрен тиган

Ципура на оребрен тиган
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Всички ще се наредят на трапезата, щом разберат, че за вечеря сте им приготвили ципура на оребрен тиган"

Необходими Продукти

  • ципура - 2 бр.
  • зехтин - 4 с.л
  • вино - 40 мл бяло
  • чесън - 2 скилидки
  • лимони - 4 с.л сока
  • черен пипер
  • розмарин - по желание щипка
  • риган - щипка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първото, което правим, е да почистим ципурата от вътрешностите, като оставяме главата.

След това си приготвяме марината, в която рибата трябва да престои час-два.

А за да приготвим самата марината, наситняваме чесъна.

Можем и да ползваме хаванче и да го счукаме.

Смесваме останалите продукти за маринатата за риба, като ги разбъркваме много хубаво.

С готовата марината поливаме ципурата отвътре и отвън много добре.

Оставяме я в хладилника за час-два.

След като е готова, загряваме оребрения тиган, като съвсем леко мажем със зехтин или олио.

Поставяме рибата от едната страна, печем, след което обръщаме.

Сервираме готовата Ципура на оребрен тиган с традиционна гарнитура за риба.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Едиствено трябва да се добави, че рибата се пече от всяка страна по 7-8 минути или до отлепването и с шпатула от скарата/ тигана!
18.02.2023 21:16
Христо Славейков
Христо Славейков
Рецептата е много добра!
18.02.2023 20:51
1
Покажи всички подкоментари