Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пържоли»Печени пържоли от пилешки бутчета на оребрен тиган

Печени пържоли от пилешки бутчета на оребрен тиган

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Печени пържоли от пилешки бутчета на оребрен тиган2 / 2
20/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2
"Поднесете печените пилешки пържоли с подходяща салата или друга гарнитура по избор"

Необходими Продукти

  • пилешки пържоли - 1 кг
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • чесън - 3 скилидки по желание (пресован)
  • майорана
  • соев сос
  • зехтин
  • захар - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

При месото от пилешко филе пържолите стават сухи, предимството на пържолата от бут е, че не е толкова сухо самото месо. Но това е въпрос на предпочитание.

Вземаме си бутчета и ги обезкостяваме.

След като сме готови, с нож си правим прорези на места.

Начукваме леко, така че да се получи равномерна дебелина.

Можем да начукаме в плик или между два пласта фолио.

Смесваме си всички подправки и ги разбъркваме.

Поставяме ги в плик, при тях слагаме и пържолите и разклащаме добре с ръка.

Завързваме плика и прибираме в хладилник за един ден или до вечерта, когато ще приготвяме.

Подготвяме оребрения тиган, като поставяме на котлона и изчакваме да се загрее много добре и след това ги поставяме.

Пържолите изпичаме първо от страната с кожата и когато са готови обръщаме на другата страна.

Печените пържоли от пилешки бутчета на оребрен тиган са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: