Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Талиатели с гъби и спанак

Талиатели с гъби и спанак

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7965k1k4k11
Талиатели с гъби и спанак
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
29/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
6
"Страхотна рецепта, с която да усетите духа на Италия - талиатели с гъби и спанак"

Необходими Продукти

  • талиатели - 1 пакет, 500 грама
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • гъби - 500 грама
  • спанак - 500 грама замразен или повече пресен
  • соев сос - 2 с.л.
  • зеленчуков бульон - 1/2 кубче
  • черен пипер
  • сол
  • олио
  • лайм - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подсолена вода се слага да се свари пастата.

Лукът се нарязва на дребно, а чесънът се наситнява. Гъбите се нарязват на филийки. Ако е пресен, спанакът се измива и се накъсват листата.

В сгорещено олио се запържва лукът заедно с гъбите. Когато покафенеят, се прибавя чесънът. Добавя се соевият сос и се налива 1/2 ч.ч. от водата на пастата, след което се добавя бульончето. По желание, може да се налее и малко готварска сметана.

1-2 минути по-късно се добавя и спанакът и се оставя да омекне.

Овкусява се със сол и черен пипер на вкус. По желание се изцежда малко сок от лайм.

Талиателите се отцеждат и изплакват и се смесват със спанака и гъбите.

Разбъркват се добре и яденето е готово за сервиране.

Талиателите с гъби и спанак ще ви станат любими!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: