Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Млечна салата»Хайдари с тиквички

Хайдари с тиквички

Хайдари с тиквички
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Млечна разядка с тиквички от турската кухня, която бихте опитали в компанията на домашна ракия"

Необходими Продукти

  • тиквички - 1 бр.
  • кисело мляко - 400 г цедено
  • сирене - 100 г
  • джоджен - 2 с.л, сух
  • джоджен - 1 с.л. пресен
  • чесън - 2 скилидки
  • сол - на вкус
  • зехтин - 4 с.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хайдари е млечна салата (разядка) от турската кулинария. Среща се и като хайдери.

Може да се приготви и с по-малко продукти, но в случая ви предлагам рецепта за хайдари с тиквички.

Нарязваме на кубчета тиквичката.

Поставяме на котлона тиган със зехтин и задушаваме самите тиквички.

След като се задушат, оставяме настрана да изстинат.

През това време поставяме цеденото мляко в купа и към него добавяме настъграно сирене и подправките.

Добавяме готовите тиквички, разбъркваме добре и сервираме млечната салата.

Става чудесно мезе за ракия!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: