Начин на приготвяне
Тази рецепта за миш-маш без чушки е много лесна и бърза. Ще се хареса и на любителите на безмесни ястия.
Лукът нарязваме на кубчета и го задушаваме в олиото в тенджерка или дълбок тиган. После добавяме към него нарязаните на кубчета домати, които предварително сме обелили. Слагаме и щипка захар, за да не стане ястието твърде кисело.
Бъркаме и оставяме ястието да къкри на огъня, докато доматките омекнат добре и сосчето се сгъсти. Когато това се случи, добавяме и яйцата, които предварително сме разбили отделно в купичка.
Разбъркваме и щом яйчицата започнат да се стягат, поставяме и сиренето, което сме натрошили. За финал слагаме и подправките на вкус и миш-машът е готов!
Не можем да не поднесем към това толкова вкусно и ароматно ястие с яйца и домати и къшей мек хляб .