Матбуха

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Матбуха
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
30/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
1
"Ако обичате мароканската кухня, тази разядка със сигурност ще ви допадне много"

Необходими Продукти

  • домати - 2 бр.
  • пипер - 1 бр. червен
  • чесън - 2 скилидки
  • лук - 1 бр.
  • растително масло - 3 с.л.
  • сол - 3 щипки
  • куркума - 2 ч.л.
  • олио
  • червен пипер - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме си доматите и чушката за тази мароканска разядка Матбуха (Matbukha).

Обелваме си лука и нарязваме на четвъртинки.

Загряваме си олиото и запържваме лука за няколко минути.

Добавяме червения пипер и куркумата.

След това поставяме чушките в дълбок тиган и оставяме да се запържи за около 4 минути.

Нарязаните домати и тях добавяме.

Пържим 5 минути, като разбъркваме от време на време.

Нарязваме скилидките чесън и прибавяме, като добавяме солта и подправките към доматения сос.

Разбъркваме и оставяме да къкри още 15 минути или докато зеленчуците омекнат.

Пасираме и сервираме с месо или като гарнитура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Подобни от медията