Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Кебап»Рибен кебап с гъби

Рибен кебап с гъби

IvankaIvanka
Новак
2524121k
Рибен кебап с гъби1 / 2
29/11/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4 - 6

Необходими Продукти

  • риба - 1 кг. (с по - малко кости)
  • гъби - 200 гр.
  • лук - 500 гр.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • масло - 40 гр.
  • доматено пюре - 1 1/2 с.л.
  • вино - 50 мл.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - 3 с.л.
  • лимони - 1/2 бр.
  • чубрица - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се измива и почиства от главата, кожата и костите. Нарязва се на кубчета, осолява се, овалва се в брашното и се пържи в част от олиото.

Лукът се обелва и нарязва на ситно. Задушава се в останалото олио за няколко минутки. Към него се прибавят червения пипер и доматеното пюре с разбъркване, след което се налива малко топла вода ( 1-2 ч.ч.). Прибавяме измитите и нарязани на ивички гъби, виното, чубрицата, черния пипер и солта.

След като омекнат гъбите прибавяме изпържените парчета риба и маслото, като сваляме ястието от котлона.

Ястието се поднася с резенче лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: