Кебап с гъби

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Кебап с гъби1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
180 мин.
Порции
5
"Месото си има най-добър приятел - гъбите и заедно са чудесни"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - към 1 кг, може и крехко свинско, телешко, говеждо
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • сметана - 100 мл
  • гъби - печурки 200 - 300 г
  • лук - 1 - 2 глава
  • лимони - 1 брой + лимонов сок
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 - 2 ч.л.
  • мащерка - 1 ч.л. суха
  • сол
  • бульон - зеленчуков
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на неголеми еднакви по големина парчета. Задушава се в маслото и малко вода заедно със ситно нарязания лук. Прибавят се гъбите, черният пипер, солта, чубрицата, мащерката и лимонови резенчета.

Ястието се залива с горещ зеленчуков бульон или вода, колкото да покрие, добавя се лимоновият сок и разбитата сметана. Задушава се на съвсем тих огън в плътно затворен съд или се пече на фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Monika Ivanova
Monika Ivanova
изядохме агнешкото покрай толкова празници, но за следващия път ще го правя по тази рецепта
09.05.2016 06:52