Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Кебап»Рибен кебап в гювечета

Рибен кебап в гювечета

IvankaIvanka
Новак
252423
Рибен кебап в гювечета1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4 - 6

Необходими Продукти

  • риба - 700 гр. (филе)
  • олио - 3/4 ч.ч (зехтин)
  • праз - 4 - 5 стръка
  • червени домати - 5 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1/4 ч.ч.
  • магданоз - 1/2 вр.
  • червени чушки - 5 бр. (мариновани)
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • кашкавал - 50 гр.
  • лимони - 1 бр.
  • лютиви чушки - 2 - 3 бр.
  • черен пипер - няколко зърна
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на парчета осолената риба и я задушаваме в част от мазнината.

Изчистваме и нарязваме на кръгчета празa. Задушаваме го в останалата мазнина до омекване. Прибавяме нарязаните на дребно домати и мариновани чушки, виното, черния пипер и нарязания магданоз. Посоляваме сместа и я разпределяме в гювечета.

Във всяко гювече слагаме от сместа, върху нея парче от задушената риба, заливаме със смес от разбитите яйца с киселото мляко и поръсваме с настърган кашкавал.

Печем в умерена фурна до мазнина.

Поднасяме гювечетата с парченце лимон и лютива чушка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: