Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони с кайма и грах

Макарони с кайма и грах

Gordana DanilovGordana Danilov
Готвач
14337598
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Макарони с кайма и грах
Снимка: Gordana Danilov
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Обичате ли паста? Това е рецептата за вас"

Необходими Продукти

  • телешка кайма - 400 г
  • лук - 1 глава
  • бульон - 2 бр. пилешки
  • доматен сок - 120 мл гъст
  • грах - 200 г замразен
  • чесън - 1 ч.л. на прах
  • лук - 1 ч.л. на прах
  • домати - 400 г на кубчета
  • макарони - 400 г по - дребни
  • мащерка - сушена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на ситно лука. Размразете граха.

В голям тиган запържете месото, докато не придобие златист цвят. Прибавете нарязания лук, бъркайте от време на време, докато не омекне.

Прибавете граха, доматения сок, доматите на кубчета, кубчето бульон, чесъна на прах, мащерката, долейте вода и оставете да се готви, докато течността не се редуцира.

Пастата сгответе според указанията на опаковката, процедете.

Смесете макароните с останалите съставки в тигана.

След няколко минути свалете от огъня и сервирайте макароните с кайма и грах.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: