Начин на приготвяне
Накисваме макароните в доматите от буркана + водата в дълбока тава за 15-тина минути. След което ги овкусяваме с щипка сол и ги слагаме във фурната, като печем на 180 градуса за 45 минути (разбъркваме с дървена лъжица от време на време).
През това време приготвяме останалите продукти. Запържваме наситнения лук в олиото за кратко, след което добавяме каймата, като запържваме за 2-3 минути.
След това добавяме нарязаните на ситно чушки и скилидки чесън. Овкусяваме с подправките и оставяме на среден огън за 10-тина минути или докато каймата е почти готова.
След като минат 45 минути от печенето на макароните ги изваждаме от фурната и отгоре им редим на тънки парчета 100 г от кашкавала.
Върху него изсипваме сместа от кайма, лук, чесън и чушки и разпределяме маслото. Така подредено, отново връщаме във фурната и печем на 220 градуса за 15 минути.
Отново изваждаме от фурната и заливаме със смес от прясното мляко, яйцето и останалия, но настърган кашкавал.
Отгоре подреждаме нарязания на тънки шайби домат и запичаме финално за 20 минути на 200 градуса.