Начин на приготвяне
Грахът се сварява за 5 мин. във вряща и подсолена вода и се отцежда.
За соса: брашното се запържва до получаването на златист цвят. Прясното мляко се долива на тънка струя. Държи се на котлона, докато се сгъсти. Овкусява се със солта, черния пипер и индийско орехче. Прибавя се натрошеното синьо сирене, салвията. Държи се на огъня около 3 мин.
В предварително приготвена форма за печене се покрива с резените бекон, намазва се с разбитото яйце. Пастата се вари според указанията на опаковката и се отцежда. Половината от пастата се изсипва във формата за печене, покрива се с половината грах и се полива с половината сос.
Покрива се с другата половина от пастата, граха и соса. Пече се в предварително загрята фурна. Поръсва се с пармезана, до получаването на златист цвят.