Начин на приготвяне
Бърза и много вкусна доматена супа, която ще приготвите лесно и без много усилия.
На помощ за изпълнението тази рецепта ни е нужен хубав блендер, в който да се смелят гладко и перфектно продуктите.
Доматите и ябълката се почистват и нарязват на парченца. Претеглят се, когато са почистени, а не преди това.
Пускат се в каната на блендера, заедно с половината риба тон, отцедена от течността или мазнината в консервата.
Слагат се скилидките чесън, като по желание може да се добави и трета за по-силен чеснов аромат.
Сипват се оцет, сол и черен пипер и уредът се включва да мели минута и половина-две. Накрая се програмира за още около 40 секунди, но на по-бавна скорост и през отвора на блендера, специално пригоден за това, се налива на тънка струйка зехтина. Така се получава лека емулсия.
Ако блендерът няма такъв отвор, тогава се продължава да се работи с пасатор и отново зехтинът се налива на струйка като уредът се движи бавно отдолу нагоре.
Готовата супа се прехвърля в кана или голяма купа и се прибира в хладилник за минимум 1 час.
Студената доматена супа с риба тон се сервира поръсена с парченца от останалата риба тон и струйка зехтин.
Свежа, лятна студена супа, която ще ви очарова!
Добър апетит!