Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Студени супи»Доматена супа»Гаспачо - студена доматена супа

Гаспачо - студена доматена супа

Гаспачо - студена доматена супа
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Може да поднесете Гаспачото с препечени филийки хляб Повече от вкусно"

Необходими Продукти

  • домати - 800 г
  • лук - 1 глава голяма
  • чесън - 2 скилидки
  • краставици - 100 г
  • чушки - 200 г пресни червени
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • ябълков оцет - 2 с.л.
  • сол - ч.л.
  • черен пипер - 1/4 ч.л. млян
  • смлян - 1 ч.л. ким
  • маслиново масло - 50 мл
  • за гарниране
  • краставици - 100 г
  • босилек - няколко листенца свеж
  • риган - 1/2 ч.л. сух
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете зеленчуците.

Нарежете ги на малки парченца и ги сложете в блендер.

Прибавете останалите продукти / ябълков оцет, маслиново масло, сол, млян черен пипер и ким/.

Налейте 200 мл вода.

Смелете всичко до получаването на гладка хомогенна доматена супа.

Готовата супа Гаспачо гарнирайте с кубчета краставица, поръсете с риган и добавете листенца свеж босилек.

Може да поднесете доматена супа Гаспачо с препечени филийки хляб.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: