Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Печена пуйка»Коледна пуйка с картофи във фолио

Коледна пуйка с картофи във фолио

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
1972k1k6
Коледна пуйка с картофи във фолио
Снимка: Evgenia
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
240 мин.
Общо
300 мин.
Порции
4
"От отсега знаем какво ще присъства на коледната трапеза - вкусна пуйка с картофки"

Необходими Продукти

  • пуйка - 1 бр.
  • дреболии - 200 г
  • масло - 50 г
  • слънчогледово олио - 75 мл
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • стафиди - 40 г
  • лук - 2 глави кормид
  • праз - един стрък
  • черен пипер
  • червен пипер
  • розмарин
  • сол
  • картофи
  • Глазура
  • зехтин - 60 мл
  • мед - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме пуйката и натриваме със сол отвън и отвътре.

В част от мазнината задушаваме настъргания лук и праза с малко сол.

Прибавят се последователно нарязаните на парчета дреболии и се изпържват, както и оризът.

Заливат се с малко вода и се оставят да къкрят на тих огън, докато оризът поомекне.

Добавяме стафидите, червения пипер и смления черен пипер и махаме от котлона.

Пълним пуйката с плънката и зашиваме с конец.

Зехтина се смесва с меда и се разбърква. Пуйката се поставя в тава върху хартия за печене и се глазира.

В тавата се налива малко вода (100 мл).

Пече се в предварително загрята до 170°C фурна за 3-4 часа.

Накрая намазваме отгоре с масло и поръсваме с розмарин.

Добавих отстрани картофи във фолио, които после овкусих с масло и сол.

Много вкусно - Коледна пуйка с картофи във фолио!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: