Начин на приготвяне
Измиваме пуйката и натриваме със сол отвън и отвътре.
В част от мазнината задушаваме настъргания лук и праза с малко сол.
Прибавят се последователно нарязаните на парчета дреболии и се изпържват, както и оризът.
Заливат се с малко вода и се оставят да къкрят на тих огън, докато оризът поомекне.
Добавяме стафидите, червения пипер и смления черен пипер и махаме от котлона.
Пълним пуйката с плънката и зашиваме с конец.
Зехтина се смесва с меда и се разбърква. Пуйката се поставя в тава върху хартия за печене и се глазира.
В тавата се налива малко вода (100 мл).
Пече се в предварително загрята до 170°C фурна за 3-4 часа.
Накрая намазваме отгоре с масло и поръсваме с розмарин.
Добавих отстрани картофи във фолио, които после овкусих с масло и сол.
Много вкусно - Коледна пуйка с картофи във фолио!