Начин на приготвяне
Към пресято брашно се добавя захарта, маята и солта. Всичко се размесва добре и се налива киселото мляко.
Започвате да размесвате, като добавяте и водата. Месете меко тесто на набрашнен плот.
Слагате го в намазнена купа и покривате със стреч фолио.
Оставяте го на топло да почива 1 час.
Вадите тестото, премесвате го и го разделяте на 4 части.
Всяка част разточвате, да не е мн. тънко. На среден огън на намазнена тиган се слагат пърленките.
По време на готвенето ще видите как се надуват като въздушен джоб.
Не им трябва много, за да са готови нашите лесни тортили.
Когато ги изкарате, намажете ги от двете страни с масло, докато са горещи.
Можете да поръсите лесните домашни тортили на тиган със шарена сол.