Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка супа»Зеленчукова чорба с пилешко и грах

Зеленчукова чорба с пилешко и грах

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Зеленчукова чорба с пилешко и грах3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Една зеленчукова супичка добре ще ни се отрази като за край на днешния работен ден"

Необходими Продукти

  • моркови - 2 бр.
  • пилешки фенер - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • грах - 250 г
  • целина - 1 стрък (с листата)
  • естрагон - щипка
  • фиде - 1 шепа начупено
  • зехтин
  • черен пипер
  • лимонов сок
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете фенера в подсолена вода, извадете и оберете месото. Бульона от варенето прецедете и запазете.

Загрейте зехтина в тенджера и задушете наситнените лук, целина и моркови. След 10-тина минути прибавете граха и сипете бульона.

Прибавете месото и варете пилешката супа до омекване на граховите зърна.

Прибавете фидето, като го начупите. Овкусете супата с черен пипер и естрагон.

Когато фидето омекне, супата е готова.

Зеленчуковата чорба с пилешко и грах е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: