Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Рибена Чорба»Зеленчукова рибена чорба

Зеленчукова рибена чорба

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
31442742k
Зеленчукова рибена чорба1 / 2
09/04/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Ама питайте ни - най-вкусната рибена чорба се прави със свежи зеленчуци от градината"

Необходими Продукти

  • риба - 500 г почистено филе
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 1/2 глава
  • лук - 2 глави
  • олио - 4 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • оцет
  • черен пипер
  • магданоз - 1 стрък
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете филето и го овкусете с оцета и солта. Накълцайте морковите, лука и целината на ситно, задушете ги в мазнината.

След това ги залейте с 4 ч.ч. вода и ги варете до кипване. Смесете брашното с 1/2 ч.ч. вода и го прибавете към зеленчуците.

След като зарзаватът поври няколко минути, добавете рибата и подправките. Оставете чорбата на огъня още 5 минути и поръсете с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: