Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Чили»Зрял фасул с кайма

Зрял фасул с кайма

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Зрял фасул с кайма2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Всички баби по света знаят как да приготвят най-вкусният боб - били те български или мексикански"

Необходими Продукти

  • кайма - 300 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • олио - 4 с.л.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • червено вино - 125 мл.
  • боб - 300 г
  • чушки - 1 бр. червени
  • картофи - 1 кг
  • червен пипер - 1 щипка лют
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелвате лука и чесъна и ги нарязвате на ситно. Почиствате чушката и я нарязвате на тънки ивички. В дълбок тиган сгорещявате олиото и запържвате лука и чесъна.

Прибавяте каймата и пържите 10 минути на умерен огън, като разбърквате от време на време. Сипвате доматеното пюре и подправяте със сол, червен пипер и черен пипер. Наливате виното.

Отцеждате сварения боб и го добавяте съм каймата заедно с чушката. Разбърквате и похлупвате съда. Варите ястието на тих огън 30 минути. Сервирате с пържени картофи или картофено пюре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: