Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Шишчета»Пилешки трътки на грил тиган

Пилешки трътки на грил тиган

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Пилешки трътки на грил тиган
Снимка: Мария Симова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Насладете се на студено пиво и вкусни пилешки трътки на грил тиган!"

Необходими Продукти

  • пилешки трътки - 1 кг
  • мерудия - на вкус, шарена
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете, измийте и поставете пилешките трътки в тенджера със студена вода. Поставете на котлона и варите за 15-20 минути, след завирането им.

Изсипете им водата и оставете да се поохладят, нанижете трътките на дървени шишчета.

Нагрейте грил тигана (сух) и подредете шишчетата с трътки, запичане ги от всички страни до златисто кафяв загар.

Извадете готовите пилешки трътки от шишчетата в тенджера с капак.

Поръсете с шарена мерудия и сол на вкус. Разклатете тенджерата покрита с капака, за да се овкусят трътките равномерно. Сервирайте готовото мезе за бира топло!

Насладете се на студено пиво и вкусни пилешки трътки на грил тиган!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: