Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния»Селска зеленчукова яхния със сирене

Селска зеленчукова яхния със сирене

Селска зеленчукова яхния със сирене
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 3
20/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
7
"Само си представете как хапвате тази зеленчукова яхния с топла домашна питка"

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 бр.
  • тиквички - 2 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 малка глава стар
  • лютеница - 1/2 буркан едросмляна
  • чушки - 1 бр. зелена + 1 бр. червена
  • чесън - 2 скилидки
  • масло - 50 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 3 щипки
  • чубрица - на вкус
  • сирене - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете моркова и го настържете. Лука обелете и нарежете на полумесеци.

Чесъна обелете и нарежете на филийки. Тиквичките измийте и нарежете на дребни кубчета. С патладжана процедирайте по същия начин.

Двата вида пипер почистете от семките и нарежете на дребни кубчета.

В дълбок тиган или тенджера разтопете маслото и добавете чесъна.

След това сложете лука и моркова и оставете да се задушат. Следват чушките, патладжана и тиквичките.

Гответе 10-15 минути, докато зеленчуците омекнат. След това добавете подправките, лютеницата и половин чаша вода.

Разбъркайте и оставете да къкри под капак до готовност.

Накрая, след като селската яхния е готова, добавете сиренето.

Може да добавите и яйца, но ако добавите яйца, трябва да готвите зеленчуковата манджа още малко.

Да ви е сладко с тази селска зеленчукова яхния със сирене!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: