Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Яхнии»Зеленчукова яхния с кюфтета

Зеленчукова яхния с кюфтета

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Зеленчукова яхния с кюфтета1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6-7
"Откакто лекарят каза да наблягаме повече на зеленчуците, се налага да ги маскираме под кюфтенца"

Необходими Продукти

  • картофи - 800 г
  • моркови - 2 броя
  • грах - 1 малка консерва
  • лук - 1 глава кромид
  • захар - 1 к.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - млян, на вкус
  • олио - около 80 мл
  • зеленчуков бульон - около 3 - 4 ч.ч.
  • за кюфтетата
  • кайма - 800 г
  • яйца - 1 брой
  • магданоз - 4 - 5 стръка
  • кимион - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • къри - 1 к.л.
  • нишесте - 1 с.л. за сгъстяване, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете каймата с накълцания магданоз, яйцето и подправките. Оставете в хладилника за 30 минути.

Загрейте олиото в тенджера и запържете последователно нарязаните ситно лук, моркови, а след тях и почистените и нарязани картофи.

Объркайте, за да се запържат леко и долейте зеленчуков бульон, до 1 пръст над продуктите.

Оформете кюфтета от каймата и ги пускайте във врящата яхния. При нужда долейте още малко бульон. Добавете захарта, сол и черен пипер, както и граха.

Оставете яхнията да ври под капак, докато кюфтетата се сготвят. Накрая сгъстете соса по желание с 1 с.л. размито нишесте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
52
43
31
20
10
Дай твоята оценка: