Начин на приготвяне
Омесете каймата за кюфтетата, като я сложите в купа и я подправите с черен пипер, кимион, риган, чубрица и нарязана една глава от лука.
Оформете кюфтета с приблизително еднаква големина, намажете тава със зехтин и ги подредете в нея.
Почистете останалия лук и морковите и ги нарежете. Сложете ги между кюфтенцата в тавата и посолете. Загрейте фурната на 180 градуса и сложете вътре тавата.
Печете за около 15 минути, след което я извадете, сложете доматите консерва, червен пипер, мащерка и босилек, скилидките чесън и сипете бульона. Покрийте с алуминиево фолио и задушавайте 40 минути.
Извадете тавата и махнете фолиото, между всяко кюфтенце чукнете по едно яйце и сложете да се доизпече до готовност на яйцата.
Накрая поръсете яхнията с пресен магданоз.
Селската яхния е готова.
Коментари
Рецептата не е за подценяване ако махнеш някои от доправките и с морковите прибавиш пащърнак и целина (глава).