Селска яхния

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Селска яхния
Снимка: Сия Рибагина
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Приготвили сме ви една невероятна селска яхния с кюфтенца, с която ще си оближете пръстите"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • лук - 3 глави кромид
  • черен пипер - 1 щипка
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 щипка
  • сол - 1 щипка
  • моркови - 2 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • домати - 800 г от консерва
  • магданоз - 1/2 връзка пресен
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • мащерка - 1 ч.л.
  • босилек - 1 ч.л.
  • бульон - 100 мл зеленчуков
  • зехтин - 2 с.л.
  • яйца - 6 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете каймата за кюфтетата, като я сложите в купа и я подправите с черен пипер, кимион, риган, чубрица и нарязана една глава от лука.

Оформете кюфтета с приблизително еднаква големина, намажете тава със зехтин и ги подредете в нея.

Почистете останалия лук и морковите и ги нарежете. Сложете ги между кюфтенцата в тавата и посолете. Загрейте фурната на 180 градуса и сложете вътре тавата.

Печете за около 15 минути, след което я извадете, сложете доматите консерва, червен пипер, мащерка и босилек, скилидките чесън и сипете бульона. Покрийте с алуминиево фолио и задушавайте 40 минути.

Извадете тавата и махнете фолиото, между всяко кюфтенце чукнете по едно яйце и сложете да се доизпече до готовност на яйцата.

Накрая поръсете яхнията с пресен магданоз.

Селската яхния е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

никнай
никнай
Сия, всичко е много хубаво но за мен яйцата идват в повече - ако сложиш и сирене ще заприлича на нещо като гювече.

Рецептата не е за подценяване ако махнеш някои от доправките и с морковите прибавиш пащърнак и целина (глава).
26.02.2016 21:26
2
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Много често приготвям яхниия,вярно не слагам яйца,но това е идея,може да пробвам
26.02.2016 11:18
1