Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта много добре и добавете при непрекъснато разбиване леко затопленото мляко.
Заедно с млякото добавете и ванилията, кафето, разтворено предварително в малко мляко. По желание може да прецедите готовата смес през тензух или марля.
Карамелизирайте захарта и я разпределете в купичките, като за всяка е достатъчна по 1 с.л. Допълнете ги с млечно-яйчната смес.
Подредете ги в тава на водна баня и сложете крем карамела с кафе да се пече в умерено загряна фурна.
На няколко пъти доливайте студена вода в горещата, което не позволява водата да заври и крем карамелът да стане на шупли.
Готовия крем карамел с кафе оставете да изстине напълно и го поднесете обърнат в малка чинийка.