Начин на приготвяне
Подготовка на основата:
Загрейте фурната до 160°C. Постелете форма за мъфини с хартиени или силиконови формички и оставете настрана. В малка купа смесете смлените бисквити с кристалната захар, след това добавете разтопеното масло и разбъркайте с лъжица, докато всички съставки се комбинират.
Разпределете равномерно сместа от масло и бисквити във всички 12 формички (приблизително 1 супена лъжица и половина за всяка кошница), след това леко изравнете и печете в предварително загрята фурна за 5 минути. Извадете от фурната и пригответе пълнежа за чийзкейка.
Подготовка за пълнежа:
Разбийте крема сиренето със заквасена сметана с телена бъркалка, добавете половината пудра захар и разбъркайте, след това добавете останалата захар и ваниловия екстракт.
В самия край добавете едно по едно яйцата и разбъркайте, докато сместа стане компактна. Разпределете равномерно пълнежа във всичките 12 форми като пълните до върха.
Печете в предварително загрята фурна на 160°C за около 25 минути, в зависимост от силата на фурната. Извадете формата от фурната и оставете мини тортичките във формата, докато се охладят напълно (поне 1 час). Поставете в хладилника за 3 часа, за да се охладят напълно.
Украса:
Изсипете сладкото от ягоди в пош и отрежете дъното му. Направете кръг в средата на всяка бисквитка, така че ръбовете да останат празни.
Разбийте сладката заквасена сметана, след което я подредете в 3 равни купи. Смесете червения цвят със сладката сметана, направете 2 нюанса: червен и розов и оставете сладката сметана такава, каквато е в третата купа.
Подредете и трите цвята върху парче пластмасово фолио, след това навийте фолиото, затворете левия и десния край и отрежете десния край с ножица. Поставете така приготвената сладка сметана и украсете по желание.
Печеният мини чийзкейк е готов!