Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Чийзкейк»Чийзкейкчета с черешово желе

Чийзкейкчета с черешово желе

Чийзкейкчета с черешово желе
Снимка: Кристиан Александров
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Свежо попълнение към любимите ни летни сладкиши - страхотен чийзкейк с черешово желе в удобна чашка @"

Необходими Продукти

  • За желето
  • череши - 400 г
  • захар - 4 с.л.
  • желатин - 1 пакетче
  • За крема
  • маскарпоне - 350 г
  • цедено мляко - 3 с.л.
  • захар - 3 с.л.
  • ванилия - 1/2 пакетче
  • За основата
  • сухари - 5 бр. пълнозърнести
  • захар - 2 с.л. кафява
  • масло - 1 ч.л.
  • череши - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За този чийзкейк в чашки, първо, приготвяме основата. Смиламе сухарите с маслото и кафявата захар в блендер.

Сипваме по 1 с.л. от готовите трохи в сухи бурканчета и притискаме.

Смесваме маскарпонето с цеденото мляко, захарта и ванилията и с тази смес пълним бурканчетата почти догоре. Прибираме в хладилника.

За черешовото желе намачкваме черешите в купа и след това прецеждаме сока, като ги поставяме в тензух и изстискваме.

Сипваме сока в касерола и добавяме захарта. Кипваме.

Разтваряме желатина според описанието на опаковката и го оставяме за малко да набъбне.

Отместваме сиропа от котлона, оставяме го за малко да се охлади и сипваме желатина.

Разбъркваме и веднага сипваме по 1 с.л. от желето върху крема в бурканчетата.

Връщаме в хладилника и оставяме за 5-6 часа да се охлади и стегне хубаво.

В зависимост от големината на бурканчетата се получават 5-6 бр.

Отцедените череши може да почистите и да използвате за черешов сладкиш.

Сервираме нашите вкусни чийзкейкчета с черешово желе с по една черешка отгоре за украса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: