Начин на приготвяне
За този чийзкейк в чашки, първо, приготвяме основата. Смиламе сухарите с маслото и кафявата захар в блендер.
Сипваме по 1 с.л. от готовите трохи в сухи бурканчета и притискаме.
Смесваме маскарпонето с цеденото мляко, захарта и ванилията и с тази смес пълним бурканчетата почти догоре. Прибираме в хладилника.
За черешовото желе намачкваме черешите в купа и след това прецеждаме сока, като ги поставяме в тензух и изстискваме.
Сипваме сока в касерола и добавяме захарта. Кипваме.
Разтваряме желатина според описанието на опаковката и го оставяме за малко да набъбне.
Отместваме сиропа от котлона, оставяме го за малко да се охлади и сипваме желатина.
Разбъркваме и веднага сипваме по 1 с.л. от желето върху крема в бурканчетата.
Връщаме в хладилника и оставяме за 5-6 часа да се охлади и стегне хубаво.
В зависимост от големината на бурканчетата се получават 5-6 бр.
Отцедените череши може да почистите и да използвате за черешов сладкиш.
Сервираме нашите вкусни чийзкейкчета с черешово желе с по една черешка отгоре за украса.