Пандишпанова торта с шоколад

Kristina9595Kristina9595
Новак
111122060
Пандишпанова торта с шоколад
Снимка: Kristina9595
1 / 2
26/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
150 мин.
Порции
10
"Пандишпанова торта с шоколад - мека и нежна, топи се в устата"

Необходими Продукти

  • За блатовете
  • яйца - 5 бр.
  • захар - 1 ч.ч. (250 г)
  • брашно - 1 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 10 г
  • ванилия - 1 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • За масления крем
  • мало - 200 г меко, краве
  • пудра захар - 20 г (пресята)
  • какао - 40 г
  • шоколад - 100 гр натурален
  • сметана - 150 мл сладкарска течна
  • За шоколадовия ганаш
  • шоколад - 100 гр натурален
  • сметана - 100 мл сладкарска течна
  • масло - 20 г краве
  • За сиропа
  • вода - 200 мл
  • захар - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта. Бийте, докато утроят обема си. Прибавете пресятото брашно с бакпулвера, след това добавете олиото и ванилията. Сложете сместа във форма с падащо дъно (24 см) с предварително застлана хартия за печене, заравнете и печете блат за торта в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Печете, докато блатът придобие златист цвят и клечка забодена в него излезне суха. Извадете го и оставете да се охлади напълно. Изрежете го. Трябва да получите два блата. Ако не можете, изпечете два блата отделно.

За масления крем разбийте мекото краве масло с пресятата пудра захар. Бийте до получаване на пухкав крем. В отделен съд смесете какаото, шоколада и сметаната и разтопете на водна баня. Бъркайте непрекъснато, докато се разтопи шоколадът. Свалете от огъня и оставете да се охлади напълно. Прибавете на части към разбитото масло и бъркайте непрекъснато с миксера, докато се получи еднородна смес. За сиропа загрейте водата до кипване, добавете захарта и бъркайте, докато се разтопи.

Сложете единия блат в тортена чиния, сиропирайте и намажете с крем. Добавете и втория блат, сиропирайте и намажете отново с крем отгоре и отстрани. Сложете пандишпановата торта в хладилник да се охлади и залейте с ганаш, който сте разтопили на водна баня.

Пандишпанова торта с шоколад украсете според повода и въображението си. Например с вафлени пурички, шоколадови сладки и фондан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: