Начин на приготвяне
За тази разкошна торта първо трябва да направите блата. За целта смесете захарта, яйцата и солта и загрейте сместа на водна баня при непрекъснато разбъркване до 40 градуса.
Стъпка 2: Разбийте сместа от яйца и захар във въздушна, бяла смес.
Стъпка 3: Добавете постепенно брашното, така че да се образува въздушно тесто.
Стъпка 4: Добавете разтопено и охладено масло и разбъркайте внимателно.
Стъпка 5: Застелете дъното на формата за печене с хартия за печене, поставете тестото във формата и го изпечете в предварително загрятата фурна на 180 градуса за около 30 минути. След това го оставете да се охлади напълно. Ето че сме готови с блата на пандишпановата торта, който режем на три.
Сега пригответе крема за торта.
Сега трябва да разбиете сметаната до твърдост. За целта е препоръчително да използвате много студена сметана и да поставите бъркалките и купата, в която ще разбивате сметаната във фризера за половин час. По този начин резултатът ще бъде наистина перфектен и кремът ви ще се бие по-лесно.
Когато започнете да разбивате крема с бъркалка, добавете пудрата захар, в количествата, които предпочитате въз основа на това колко искате да я подсладите, като вземете предвид, обаче, че трябва да добавите и Нутела, която също е много сладка.
След това добавете Нутела и продължете да работите още няколко секунди, докато не получите напълно хомогенен шоколадов крем. Ако добавите малко Нутела, е добре да подсладите. Ако решите равни количества 300 Нутела и 300 сметана, не добавяйте захар! Давам ви двата варианта на мус от Нутела, изберете кой ви допада.
За сиропиране на блатовете си пригответе затоплено прясно мляко и захар и ванилия . Нарежете пандишпановия блат по дължина на три части, сиропирайте и намажете две от основите за торта с крема, подредете ги една върху друга и поставете третата основа за торта без крема отгоре. Ако искате, оставете малко разбита сметана за украса на сиропираната торта. Украсете, както ви харесва! Насладете се на Пандишпанова торта с шоколадов мус!