Начин на приготвяне
Разделяме белтъците от жълтъците. Жълтъците разбиваме на пухкав крем с 2 с.л. захар. Белтъците разбиваме на сняг заедно с 3 с.л. захар.
Към жълтъците прибавяме брашното, разбъркваме и постепенно прибавяме белтъците, като внимаваме да не спаднат.
Застиламе правоъгълна тавичка с хартия за печене и изсипваме тестото. Печем в предварително загрята фурна на 220 градуса за 10 минути.
Вадим, охлаждаме леко и махаме хартията, разрязваме блата на два правоъгълника. Мажем долния блат със сладко и предварително приготвената сметана според упътването.
Поставяме втория блат и повтаряме, намазваме тортата от всички страни. Украсяваме с шоколадови стърготини.