Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Пандишпанова торта със сладко

Пандишпанова торта със сладко

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9586k
Пандишпанова торта със сладко
Снимка: Севда Андреева
1 / 3
22/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр.
  • захар - 5 с.л.
  • брашно - 5 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • сладко - 200 г по избор
  • сметана - 1 пакетче на прах
  • шоколадови стърготини - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделяме белтъците от жълтъците. Жълтъците разбиваме на пухкав крем с 2 с.л. захар. Белтъците разбиваме на сняг заедно с 3 с.л. захар.

Към жълтъците прибавяме брашното, разбъркваме и постепенно прибавяме белтъците, като внимаваме да не спаднат.

Застиламе правоъгълна тавичка с хартия за печене и изсипваме тестото. Печем в предварително загрята фурна на 220 градуса за 10 минути.

Вадим, охлаждаме леко и махаме хартията, разрязваме блата на два правоъгълника. Мажем долния блат със сладко и предварително приготвената сметана според упътването.

Поставяме втория блат и повтаряме, намазваме тортата от всички страни. Украсяваме с шоколадови стърготини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: