Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Октопод на грил със зеленчуков сос

Октопод на грил със зеленчуков сос

Ja to takoJa to tako
Новак
4323
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Октопод на грил със зеленчуков сос
Снимка: Ja to tako
2 / 10
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
1
"Най-бързия начин да скокнете до Далмация е да приготвите този октопод на грил с далматински сос"

Необходими Продукти

  • октопод - 250 г почистен
  • червен лук - 50 г
  • чушки - 1/2 бр.
  • тиквички - 1/4 бр.
  • домати - 100 мл консерва
  • чесън - 1 скилидка
  • зехтин - 100 мл
  • бяло вино - 50 мл
  • босилек - на вкус, пресен или сух
  • черен пипер - на вкус, прясно смлян
  • сол - на вкус
  • дафинов лист - 3 бр.
  • винен оцет - 50 мл
  • черен пипер - 5 зърна
  • Гарнитура 1
  • картофи - 2 бр. сварени
  • манголд - 5 бр., листа
  • чесън - 1 скилидка
  • сол - на вкус
  • зехтин - 50 мл
  • бяло вино - 100 мл
  • Гарнитура 2 на грил
  • тиквички - 1/2 бр.
  • чушки - 1/2 бр.
  • патладжани - 1/4 бр.
  • чери домати - 3 бр.
  • лук - 1/4 глава
  • сол - на вкус
  • зехтин - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Купете си замразен и почистен октопод. Нарежете го и сварете във вода, в която добавете дафинов лист и винен оцет.

Внимавайте да не го преварите. Най-добре е да проверите с клечка за зъби колко е сварен, ако пробива, е готов, ако не може да пробие октопода, още не е сварен. След това го измийте в хладка вода.

В загрят зехтин в голям тиган запържете парчетата октопод от двете страни, преди края налейте бялото вино. Когато виното се изпари, може да сервирате октопода. Гарнитурата е по желание една от двете предложени.

Сос:

Запържете на ситно нарязания червен лук в загрят зехтин, след което прибавете чушката, нарязана на кубчета и тиквичката.

Запържете за кратко и подправете зеленчуковия сос на вкус със сол, пипер, босилек и чесън. Долейте и доматите от консерва. Сварете всичко заедно и сервирайте с октопода.

Октоподът на грил със зеленчуков сос са готови!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: