Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Маринован октопод на скара

Маринован октопод на скара

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Маринован октопод на скара1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Обещаваме ви, че ще е вкусно, толкова вкусно, че ще искате всеки ден да го хапвате"

Необходими Продукти

  • октопод - 900 г
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • риган - 2 ч.л. сух
  • чесън - 2 скилидки
  • червено вино - ½ ч.ч.
  • лимонов сок - от 1 бр.
  • бяло вино - ¼ ч.ч.
  • зехтин - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре октопода и го сложете в тенджера. Залейте с вода и сварете за 10 минути или докато октоподът смени цвета си.

Увеличете огъня и варете почти до абсорбирането на водата. Охладете.

Смесете всички продукти за маринатата, залейте нарязания октопод и го оставете да се маринова за няколко часа в хладилник.

Отцедете октопода, а маринатата сложете да се вари докато се редуцира до 1 чаша.

Загрейте грил и изпечете октопода, сервирайте го поръсен с редуцирания сос от маринатата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
червеното вино го оцвети
17.09.2024 13:23