Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Октопод на грил със зеленчуков сос

Октопод на грил със зеленчуков сос

редакция:
Ja to takoJa to tako
Новак
4323
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Октопод на грил със зеленчуков сос
Снимка: Ja to tako
1 / 10
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
1
"Най-бързия начин да скокнете до Далмация е да приготвите този октопод на грил с далматински сос."

Необходими Продукти

  • октопод - 250 г почистен
  • червен лук - 50 г
  • чушки - 1/2 бр.
  • тиквички - 1/4 бр.
  • домати - 100 мл консерва
  • чесън - 1 скилидка
  • зехтин - 100 мл
  • бяло вино - 50 мл
  • босилек - на вкус, пресен или сух
  • черен пипер - на вкус, прясно смлян
  • сол - на вкус
  • дафинов лист - 3 бр.
  • винен оцет - 50 мл
  • черен пипер - 5 зърна
  • Гарнитура 1
  • картофи - 2 бр. сварени
  • манголд - 5 бр., листа
  • чесън - 1 скилидка
  • сол - на вкус
  • зехтин - 50 мл
  • бяло вино - 100 мл
  • Гарнитура 2 на грил
  • тиквички - 1/2 бр.
  • чушки - 1/2 бр.
  • патладжани - 1/4 бр.
  • чери домати - 3 бр.
  • лук - 1/4 глава
  • сол - на вкус
  • зехтин - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Купете си замразен и почистен октопод. Нарежете го и сварете във вода, в която добавете дафинов лист и винен оцет.

Внимавайте да не го преварите. Най-добре е да проверите с клечка за зъби колко е сварен, ако пробива, е готов, ако не може да пробие октопода, още не е сварен. След това го измийте в хладка вода.

В загрят зехтин в голям тиган запържете парчетата октопод от двете страни, преди края налейте бялото вино. Когато виното се изпари, може да сервирате октопода. Гарнитурата е по желание една от двете предложени.

Сос:

Запържете на ситно нарязания червен лук в загрят зехтин, след което прибавете чушката, нарязана на кубчета и тиквичката.

Запържете за кратко и подправете зеленчуковия сос на вкус със сол, пипер, босилек и чесън. Долейте и доматите от консерва. Сварете всичко заедно и сервирайте с октопода.

Октоподът на грил със зеленчуков сос са готови!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: