Начин на приготвяне
Разтопете маслото в малка тенджера на ниска температура и прибавете шоколада. Изчакайте да се разтопи.
Когато шоколада се разтопи, прибавете кондензираното мляко, щипка сол и бъркайте, докато не започне да се сгъстява (с шпатула направете дупка по средата, ако и трябва време да се запълни, значи сместа е достатъчно гъста).
Свалете от котлона и преместете в голяма чиния, намазана с масло или олио, след което покрийте с фолио и приберете за един час в хладилника.
След като сместа е стояла, извадете я от хладилника, с намазнени ръце оформете шоколадовите бонбони около 20 г и ги оваляйте в шоколадови пръчици.
Готовите шоколадови бонбони Бригадейро поставете в хартиени кошнички и сервирайте.
*Може да използвате шарени пръчици или смлени орехи, кокосови стърготини и др.