Начин на приготвяне
Пригответе си 20 хартиени чашки или формички.
Черешите се разрязват наполовина. Белият и тъмният шоколад се разтопяват на водна баня и се изсипват в 20 хартиени чашки или формички.
Обръщат се върху хартия за печене и се оставят да изстинат. Внимателно се отделят хартиените чашки или формички.
Слагат се по една череша или лешник на дъното на всяка чашка.
Поръсват се с ликьора.
Сметаната се разбива със захарта. Изсипва се в шприц с наконечник 1 см и се шприцова от сместа във всяка чашка. Охлажда се 20 мин. Тъмният шоколад за украсата се шприцова върху сметаната и върху него се шприцоват линии от разтопен бял шоколад.
Оставя се да се втвърди. По желание отгоре върху всеки бонбон се слага по една череша или лешник.
Шоколадовите бонбони ликьорки са готови.