Начин на приготвяне
За тези пилешко-пуешки кюфтенца в бял сос смелете двата вода месо на кайма. Поставете в купа.
Добавете подправките, галетата и яйцето. Омесете каймата и оформете кюфтенца. Оваляйте всяко в брашно и заделете.
В тенджера запържете много добре лука и моркова, нарязани на дребно.
Сложете 1 с.л. брашно и след няколко минути налейте вода.
Оставете да заври. Пуснете кюфтенцата едно по едно и изчакайте да изплуват на повърхността.
Затворете с капак и намалете котлона. Варете до готовност.
В купа разбийте жълтъка, киселото мляко и останала супена лъжица брашно.
Излейте в соса при непрекъснато бъркане.
Варете кюфтетата в бял сос няколко минути и изключете.
Оставете леко да се охлади и сервирайте в подходящи дълбоки чинии.