Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешко върху канапе от спагети и зеленчуци

Пилешко върху канапе от спагети и зеленчуци

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Пилешко върху канапе от спагети и зеленчуци
Снимка: Ники
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
120 мин.
Порции
3
"Поръсваме пилешко върху канапе от спагети и зеленчуци със сусам и нарязан на ситно пресен лук. Следва голямото хапване"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 3 бр. обезкостени
  • джинджифил - 1/2 ч.л. сух
  • кетчуп - 2 с.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • балсамов оцет - 1 с.л.
  • вино - 2 с.л.
  • лук - 1 бр.
  • тиквички - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.червена
  • чесън - 2 скилидки
  • чушки - 1 бр. люта
  • патладжани - 1 бр.
  • спагети от елда - 200 г
  • панировка - за пилешкото
  • брашно - 6 с.л.
  • царевично нишесте - 3 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • сусам - за поръсване
  • зелен лук
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тези спагети с пиле месото наразваме на парченца, правим си марината от виното, балсамовия оцет, соевия сос, кетчупа и джинджифала.

Разбъркваме добре и заедно с месото поставяме в плик, омесваме добре и оставяме за 2 часа.

Зеленчуците нарязваме, овкусяваме със сол и черен пипер и задушаваме до хрупкавост.

Спагетите сваряваме в подсолена вода. Брашното и нишестето смесваме, в тиган си загряваме мазнина и пържим месото, първо, потапяме в разбитото яйце и след това в брашното.

Задушените зеленчуци добавяме към спагетите, разбъркваме.

В чиния слагаме спагети по китайски и върху тях от пърженото месо.

Поръсваме пилешко върху канапе от спагети и зеленчуци със сусам и нарязан на ситно пресен лук.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: