Gotvach.bg»Рецепти»Пържени Спагети»Пилешко месо със спагети и зеленчуци по китайски

Пилешко месо със спагети и зеленчуци по китайски

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Пилешко месо със спагети и зеленчуци по китайски
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 4
05/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Колкото и да обичаме традиционната българска кухня, понякога имаме нужда от това...!"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 450 г филе
  • чушки - 1 бр. зелена + 1 бр. червена, големи
  • моркови - 1 бр голям
  • лук - 1 глава средно голяма
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • китайски спагети - 100 г
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • за соса
  • соев сос - 4 с.л.
  • оризов оцет - 4 с.л.
  • кетчуп - 2 с.л.
  • мед - 2 с.л.
  • царевично нишесте - 1 с.л.
  • вода - 150 мл
  • за маринатата
  • белтъци - 1 бр.
  • царевично нишесте - 1 с.л.
  • соев сос - 3 с.л.
  • оризов оцет - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете продуктите за марината. Нарежете месото на жулиени и го объркайте в маринатата.

Приберете в хладилника, докато нарежете зеленчуците. Нарежете зеленчуците на лентички, но не ги смесвайте.

Смесете продуктите за соса. Запържете месото в 1 с.л. олио за около 10 мин. Извадете го.

Запържете зеленчуците поотделно, като добавяте по малко олио, ако се налага.

Пригответе спагетите по посочения на опаковката начин. Обикновено китайските спагети се заливат с вряла вода и се държат около 5 мин.

Когато и последния зеленчук е готов, върнете месото и всички зеленчуци в тигана, добавете отцедените спагети и залейте със соса.

Разбъркайте добре и оставете пържените спагети да се готвят около 5 мин., за да се обединят продуктите.

Пилешкото месо със спагети и зеленчуци по китайски е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Приготвих "спагетите по китайски" по тази рецепта и се получиха доста вкусни и близки по вкус като тези които съм ял в китайските ресторанти.
Поздравления за рецептата!
Единствената в която е посочено, че зеленчуците се пържат всеки по отделно и после се смесват, както и че месото се маринова предварително , а не когато се пържи да се добавят вкусове.
Още веднъж поздрави за рецептата.
06.02.2023 08:07
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Голяма вкусотия,опитвала съм подобно ястие в азиатски ресторант,но беше направено с нудълси и бяха малко по плътни.Твоите китайски спагети оризови ли са?
17.07.2016 16:01
1
2
Покажи всички подкоментари