Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем карамел»Крем карамел с тиква и сладко от смокини

Крем карамел с тиква и сладко от смокини

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
1972k1k6
Крем карамел с тиква и сладко от смокини
Снимка: Evgenia
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4
"Един различен вариант на крем карамела, който ще ви хареса дори повече от класическата рецепта"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 270 мл
  • тиква - 200 г
  • овесени ядки - 30 г
  • кафява захар - 10 с.л.
  • лешници - 10 г (за поръсване)
  • ванилия
  • сладко от смокини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карамелизираме 5 супени лъжици кафява захар в тиган. След което слагаме малко лимон, за да не стегне карамелът веднага.

Прехвърляме в купички за крем карамел, като във всяка слагаме от сварената предварително и охладена тиква.

В блендер разбъркваме яйцата, прясното мляко, предварително смлените на брашно овесени ядки и останалите 5 супени лъжици кафява захар. Добавяме ванилия и изсипваме сместа в купичките, като покриваме с нея тиквата.

Прехвърляме купичките с чудесния крем карамел в тава, пълним тавата с вода, така че да покрие 2/3 от купичките. Печем на 140 градуса за около час и половина.

На 20-та минута добавяме по 2-3 ледчета, за да не заври водата и да не стане на мехурчета крема.

Поднасяме крем карамела с тиква и сладко от смокини, предварително охладен в хладилник, като заливаме отгоре със сладко от смокини и поръсваме с ядки по желание.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: