Начин на приготвяне
Карамелизираме 5 супени лъжици кафява захар в тиган. След което слагаме малко лимон, за да не стегне карамелът веднага.
Прехвърляме в купички за крем карамел, като във всяка слагаме от сварената предварително и охладена тиква.
В блендер разбъркваме яйцата, прясното мляко, предварително смлените на брашно овесени ядки и останалите 5 супени лъжици кафява захар. Добавяме ванилия и изсипваме сместа в купичките, като покриваме с нея тиквата.
Прехвърляме купичките с чудесния крем карамел в тава, пълним тавата с вода, така че да покрие 2/3 от купичките. Печем на 140 градуса за около час и половина.
На 20-та минута добавяме по 2-3 ледчета, за да не заври водата и да не стане на мехурчета крема.
Поднасяме крем карамела с тиква и сладко от смокини, предварително охладен в хладилник, като заливаме отгоре със сладко от смокини и поръсваме с ядки по желание.
Да ви е сладко!