Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Равиоли на фурна

Равиоли на фурна

Gordana DanilovGordana Danilov
Готвач
14337598
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Равиоли на фурна
Снимка: Gordana Danilov
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"За любителите на пастата - запечени равиоли."

Необходими Продукти

  • равиоли - 250 г със сирене
  • телешка кайма - 300 г
  • лук - 1 глава, ситно нарязан
  • чесън - 3 скилидки, ситно нарязан
  • домати - 3 бр., нарязан без люспи
  • телешки бульон - 1 кубче
  • доматен сок - 150 мл
  • вода - 150 мл
  • босилек - 1/2 ч.л. сух
  • риган - 1/2 ч.л. сух
  • кашкавал - 150 г, нарязан на кубчета
  • пармезан - 40 г
  • морска сол - на око
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 180 градуса.

Сложете равиолите да се сварят според описанието на опаковката.

През това време в загрят зехтин запържете лука, чесъна и каймата.

Прибавете доматения сок, доматите, водата и кубчето бульон, босилека, ригана и гответе 7-8 минути.

Внимателно смесете сварените и процедени равиоли със соса, прехвърлете в тавичка за печене, поръсете с кашкавала и пармезана.

Запечете равиолите на фурна за 20 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: