Начин на приготвяне
Замесете тесто за равиоли като пресеете брашното с 1-2 щипки сол. Направете кладенче в средата и сложете вътре разтопеното масло и 100 мл хладка вода.
Умесете гладко, еластично тесто и го оставете поне за 2 часа в хладилник, покрито с кърпа.
Пригответе плънката. За целта пасирайте картофите, пилешкото месо и лука. Добавете и подправките и сложете на котлона за 7-8 минути на слаб огън.
Разточете тестото и отрежете кръгове с диаметър поне 7-8 сантиметра. Поставете в центъра на всеки от тях по малко от плънката, сгънете го на две и с вилица запечатайте краищата.
Изпържете равиолите в зехтин за около 5 минути. Отцедете от излишната мазнина и поднесете.