Начин на приготвяне
Почистваме ябълките и ги настъргваме без да ги белим. В подходяща купа смесваме 8 с.л. захар, канелата и ваниловата захар.
Поставяме една кора на плота и я намазваме с олио. Отгоре поставяме втора, намазваме я с олио, поставяме трета и също мажем с олио.
Отгоре равномерно поръсваме 2 с.л от захарта и разпределяме 2-3 с.л. настъргани ябълки. Навиваме на руло, след това на охлювче и поставяме в тава, покрита с лист хартия за печене.
По същия начин приготвяме и останалите кори за ябълковия щрудел и подреждаме около първата.
Отгоре намазваме с олио и поръсваме с 1 с.л. захар.
Печем нашия щрудел с канела и ванилия в загрята на 150 градуса фурна за около 10 минути, след това увеличаваме на 200 градуса и печем вкусната баница още 20 минути.