Начин на приготвяне
Съставките са за форма 26 см.
Първо, сложете яйцата, солта, захарта и ваниловата паста в купа и разбъркайте. След това добавете газираната вода и олио и разбъркайте. Накрая добавете брашното и бакпулвера и разбъркайте. Можете спокойно без миксер да работите.
След това покрийте форма за торта с подвижно дъно с хартия за печене и я напълнете с тестото.
Сега печете в предварително загрята фурна на 150ºC отгоре и отдолу за 25-30 минути. След времето за печене оставете основата за торта да се охлади.
Сега поставете основата върху чиния за торта и я заградете с пръстен за торта.
Сложете заквасена сметана, захар и 1/3 от млякото в тенджера и разбъркайте до кремообразна маса. След това добавете останалото мляко и разбъркайте до гладкост. Сега постепенно добавете ваниловия пудинг и разбъркайте. Оставете да заври на котлона и разбъркайте, докато сместа стане гъста.
Сега поставете топлата заквасена сметана върху основата на тортата и я изгладете. Първо, оставете да се охлади на стайна температура и след това поставете в хладилника. След това изсипете малиновият сок в тенджера.
Добавете захар и царевично нишесте в тенджерата и разбъркайте.
Оставете да заври на котлона, като бъркате непрекъснато, и веднага щом започне да става гъста, добавете пресните малини.
След това сложете малиновата смес върху сметановата торта и я загладете.
Оставете отново да се охлади до стайна температура и след това поставете в хладилник за поне 2 часа.
Изпечете бадемите в сух тиган до златисто кафяво и притиснете отстрани на малиновата торта преди сервиране.
Да ви е сладко!
Коментари