Начин на приготвяне
Бих нарекла тази бисквитена торта Спорна шоколадова торта, защото се приготвя за кратко време, без печене, без миксер, а резултатът е много добър.
Най-напред се приготвя кремът. В него няма нищо сложно. Просто в подходяща купа се добавят всички съставки - течният шоколад, цеденото мляко, Бейлиса и ванилията. С тел разбиваме до хомогенна смес.
Средно голяма форма за торта с подвижно дъно застиламе с хартия за печене или по-дебело фолио. Нареждаме един ред бисквити на дъното, след което ги намазваме отгоре с крем.
Поръсваме с половината от предварително накълцаните сушени плодове и част от целите лешниците. Отново редим втори ред бисквити, крем, сушени плодове и лешници.
Нареждаме последен трети ред бисквити заедно с натрошената вафла Боровец. Разпределяме останалия крем отгоре и заглаждаме лесната торта с бисквити.
Шоколадово-млечна торта с бисквити се поставя в хладилник за едно денонощие, преди да се нареже на парчета и да се сервира.
Коментари