Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешко със сос от гъби и сметана

Пилешко със сос от гъби и сметана

Gordana DanilovGordana Danilov
Готвач
14337598
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Пилешко със сос от гъби и сметана
Снимка: Gordana Danilov
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Само чаша охладено бяло вино и ще получите съвършенство на масата"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 500 г, нарязано на ленти
  • горчица - 3 с.л.
  • гъби - 200 г, нарязани на филийки
  • сусам - 4 с.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • бульон - 1 бр. кубче
  • морска сол
  • черен пипер - прясно смлян
  • зехтин
  • пресен чесън - нарязани на ситно перца
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На сух тиган запечете за кратко 1 лъжица от сусама, като внимавате да не прегори. Извадете го и го оставете настрана.

Подправете със сол и черен пипер месото, намажете го с горчица и го запържете в олио до златист цвят.

Прибавете соевия сос и разбъркайте.

Долейте малко вода и задушавайте 10-15 минути, докато почти се изпари течността.

Извадете всичко от тигана и оставете на топло място.

В същия тиган долейте малко мазнина и запържете сусама, докато пусне аромат, прибавете гъбите, разбъркайте, налейте малко вода, прибавете бульона, черен пипер и задушавайте 10 минути.

Свалете от котлона и прибавете заквасена сметана. Върнете месото вътре.

Поръсете пилето с гъби със сусама и нарязан на ситно пресен чесън.

Сервирайте със зелева салата и кисело мляко пилешкото със сос от гъби и сметана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: