Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Бяло пилешко месо със сметана и гъби

Бяло пилешко месо със сметана и гъби

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Бяло пилешко месо със сметана и гъби
Снимка: Марияна
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3-4

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 600 г бяло
  • топено сирене - 80 г
  • течна сметана - 200 мл
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • магданоз - за поръсване
  • олио - 3 с.л.
  • масло - 3 с.л.
  • гъби - 200 г
  • лук - 1 глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме бялото пилешко месо на хапки. Смесваме олиото и маслото и ги слагаме в тигана, в който ще пържим.

Загряваме олиото и маслото в него и слагаме бялото пилешко месо. Нарязваме лука на ситно. Гъбите ги нарязваме през средата и после на половинки на тънко. Слагаме зеленчуците при месото.

Към тях прибавяме и 140 мл прецеден пилешки бульон, ако имаме, или ако не - топла вода. Оставяме, намалявайки котлона докато поомекнат леко лука и гъбите.

Нарязваме си топеното сирене на малки парченца и добавяме при другите съставки. Разбъркваме пак. После прибавяме постепенно и сметана. Бъркаме.

Трябва течността малко да се изпари. Разбъркваме. Овкусяваме с черен пипер и сол. Сипваме в голям съд. По желание си нарязваме магданоз и поръсваме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: