Начин на приготвяне
В правоъгълна тава сипваме 1 ч.ч. захар и раздрусваме, за да покрие плътно дъното.
Поставяме в загрята на 150 °C фурна и оставяме да се карамелизира захарта. Изваждаме тавата от фурната и оставяме леко да се охлади.
Разбиваме яйцата с останалата захар и добавяме прясното мляко и ваниловата захар. Разбъркваме хубаво.
Нарязваме кроасаните на филийки с дебелина около 2 см и ги подреждаме плътно върху карамела.
Заливаме отгоре със сместа.
На различни места поставяме по малко масло върху сладкиша с кроасани.
Печем нашия крем карамел в тава на 150 °C 40 минути.
Оставяме готовия сладкиш с кроасани и крем карамел за 10-12 часа, да се стегне, и след това сервираме.