Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Скумрия с ориз и кисело зеле

Скумрия с ориз и кисело зеле

Скумрия с ориз и кисело зеле
Снимка: Виктория Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
3
"Заменете свинското със скумрийка - пак се получава страхотно ястие с ориз и кисело зеле"

Необходими Продукти

  • ориз - 400 грама
  • скумрия - 2 броя
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • кисело зеле - 400 грама
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете в тавата киселото зеле с ориза.

Наситнете чесъна и лука и ги прибавете в тавата. Овкусете с черен пипер и малко сол (киселото зеле е солено).

Налейте олио и повечко топла вода, разбъркайте добре.

Загрейте фурната на 200 градуса. Сложете тавата и печете около 30 минути.

През това време почистете и измийте добре скумриите. Всяка риба нарежете на по 3 парчета.

След половин час печене извадете тавата и наредете отгоре скумрията.

Печете рибата до готовност - около 40 минути.

Скумрията с ориз и кисело зеле е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: