Начин на приготвяне
Разбийте яйцата, киселото мляко, олиото, бакпулвера и малко сол.
Отделете пет кори и намажете 1/4 от всяка кора със сместа и ги редете една върху друга. Петата кора не мажете.
Дългия край на петата кора покрийте на 1/3 с натрошено сирене, отгоре поръсете нарязана шунка и навийте на руло.
Направете още 2 рула по същия начин.
Нарежете рулата на малки парчета и ги наредете в тава, наложена с хартия за печене на дъното.
Намажете отгоре с останалата смес с яйца и кисело мляко и поръсете баницата с шунка със сусам.
Преди да ги сложите да се пекат, може да ги замразите за малко, за да се изпекат по-добре отделните банички.
Печете различна баница със шунка и сирене в загрята фурна на 200 °C, докато не хванат златист загар.