Начин на приготвяне
Нишестето се разтваря в 200 мл студено прясно мляко, а останалото мляко (800 мл) се слага на котлона и към него се добавя захарта.
Вари се на средна степен на котлона до пълно разтваряне на захарта, след което към него се добавя разтвореното нишесте.
Бърка се няколко минути (2-3 минути), докато кремът се сгъсти.
С черпак се налива от топлия крем Нишесте в тавичка и върху него се редят бисквити. Пак крем и бисквити, докато продуктите свършат.
Завършва се с крем бабината бисквитена торта. Когато кремът поизстине тортата се поръсва с какао и смлени орехи.
Може да използвате също захарни пръчици, кокосови стърготини, натрошена бисквита или друг любим продукт.
Бабината торта с нишесте се оставя да изстине много добре, след което се прибира в хладилника, където трябва да престои поне 12 часа.